Earning

  • We provide very competitive pay starting from $14.25 CAD per hour (varies from job to job), and with some clients offering incentives as well, your overall earning may be higher.

  • We pay semi-monthly so there are two pay periods every month.

    • Remember - Semi-monthly pay period is different than bi-weekly pay period.

  • First Pay Period will be from 1st to the 15th of the month. Pay for first pay period will be due on the last day of that month.

    • Example - Payment for the services provided from Jan 1 to Jan 15 will be made on Jan 31.

  • Second Pay Period will be from 16th to the last day of the month. Pay for second pay period will be due on the 15th of the following month.

    • Example - Payment for the services provided from Jan 16 to Jan 31 will be made on Feb 15.​

  • Your payment will be sent out via Interac e-transfer (also known as Email Money Transfer).

    • Auto-deposit feature must be enabled to facilitate hassle-free transfers.​

    • Accounts with disabled Auto-deposit will lead to delayed transfers.

  • We will send you a copy of your Paystub (also known as Bill for sub-contractors) to your registered email in .pdf format.

Scheduling Hours of Work

  • You'll be required to create your own schedule using the Arise Platform. There is no shift time. You can book your servicing hours of work when you want to work.

  • Base scheduling hours will be posted every week on a specific day at a specific time. Additional hours may be posted anytime depending on our client's need.

  • You will be required to book your hours of work on a First come, first serve basis. We recommend that you schedule your hours of work as soon as they are released to ensure you can work at your preferred time.

  • Hours of work can be scheduled in increments of 30 minutes. A 30-minute block is called an interval. (Eg. 1 hour = 2 intervals).

  • You are required to work a minimum of 15 hours per week. Depending on the client opportunity, there may be an additional requirement to work during weekends. You will find more details in the Job Description of each of our job opportunities.

  • You may book as many hours as you want to work in a week, however there might be an initial cap (limitation). More hours gets released (max cap) in a few days to facilitate booking more hours. This ensures equal work opportunity for all of our agents.

  • We recommend that you take adequate amount of break time during your work schedule to avoid stress and fatigue.

  • You are allowed to swap, transfer or release your scheduled intervals in case you are not able to adhere to your commitment, however business rules must be followed at all the times.

Service Fee & Payment

  • We deduct a Service Fee of 10%, starting from $45.00 to a maximum amount of $60.00 of your total pay during each pay period, whichever is minimum.

  • Our Service Fee covers administrative expenses such as banking, accounting and providing access to virtual platform, assistance and support to our sub-contractors.

Let's review a few examples for better understanding...

Example - 1: When you work a minimal 15 hours per week on a base pay of $14.25 per hour.

  • 15 hours per week would be approximately 30 hours for 15 days. So let's assume that you worked 30 hours during a pay period of 15 days.

  • Your total earning before the deduction of Service Fee = $14.25 per hour x 30 hours = $427.50

  • Since your total earning is less than $450.00, we will deduct a Service Fee of $45.00 flat amount.

  • Hence your Total Pay for that pay period = $427.50 - $45.00 = $382.50

Example - 2: When you work 20 hours per week on a base pay of $14.25 per hour.

  • 20 hours per week would be approximately 40 hours for 15 days. So let's assume that you worked 40 hours during a pay period of 15 days.

  • Your total earning before the deduction of Service Fee = $14.25 per hour x 40 hours = $570.00

  • Since your total earning is greater than $450 but less than or equal to $600.00, we will deduct a Service Fee of 10% of $570.00, which comes to $57.00

  • Hence your Total Pay for that pay period = $570.00 - $57.00 = $513.00

Example - 3: When you work 35 hours per week on a base pay of $14.25 per hour.

  • 35 hours per week would be approximately 70 hours for 15 days. So let's assume that you worked 70 hours during a pay period of 15 days.

  • Your total earning before the deduction of Service Fee = $14.25 per hour x 70 hours = $997.50

  • Since your total earning is more than $600.00, we will deduct a Service Fee of $60.00 maximum.

  • Hence your Total Pay for that pay period = $997.50 - $60.00 = $937.50